Tel/Faks: 6 556 778
E-post: info@personal.ee

Uudised

Pealinnas kehtestatud müügimaks toob hinnatõusu kogu Eestis
24.05.2010

Alates 1. juunist peavad kõik majandustegevuse registrisse kirja pandud jaekaubanduse, toitlustamise või teenindusega tegelevad Tallinna ettevõtted maksma iga müügitehingu pealt ühe protsendi Tallinna linna eelarvesse.

 

1% müügimaks ei too hinnatõusu mitte ainult Tallinnas, vaid kogu Eestis, kirjutab Eesti Päevaleht.

Prisma Peremarketi tegevdirektor Janne Lihavainen hoiatab, et kaubandusketid ei hakka Eesti eri piirkondadele erandeid tegema.

 

„Võtame näiteks reklaamid - paljud jaeketid panevad väga suurt rõhku reklaamile ja oleks ebaefektiivne teha Tallinna turule erinevaid reklaame," lausus Lihavainen. „Kui vaadata jaeturgu tervikuna, siis on väga tõenäoline, et müügimaksu mõju ei piirdu ainult Tallinnaga."

Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid ütleb, et kaua ei suuda ketid maksutõusu enda kanda võtta ja varem või hiljem hindade kallinemine tuleb.

Toidukaubad on ainult üks väike osa äriturust, millele müügimaks laieneb - nii näiteks peab Tartus elav inimene Tallinnas tegutsevat üle-eestilist ajalehte tellides arvestama samuti, et müügimaks tema tellimusele lisandub.

Lisaks võib müügimaksu arvel tõusta hind juuksurisalongides, maniküürija juures, solaariumis, autorendil, rätsepa juures ehk sama hästi kui kõikjal. Ka autode ostmine võib Tallinna esinduses käies kallimaks minna, aga alati jääb autosalongidel võimalus teistes linnades asuvates esindustes müüki vormistada

« Tagasi