Tel/Faks: 6 556 778
E-post: info@personal.ee

Uudised

Koondatud klienditeenindaja sai valurahaks ligi miljoni
18.12.2008

Koondatud klienditeenindaja sai valurahaks ligi miljoni

18.12.2008  Mihkel Kärmas - Eesti Ekspress
Hakkaja proua sundis Eesti Energiat maksma vale koondamise eest rekordhüvitise.

Kuressaares elavast Malle V-st sai tänavu sügisel jõukas pensionär. Pärast neli aastat kestnud visa võitlust töövaidluskomisjonis ja kohtutes sõlmis ta suurkorporatsiooniga kompromissi, mis tõi talle ligi miljon krooni saamata jäänud töötasu kujul. Lugu on seda tavatum, et 61aastane daam oli enamikus vaidlustes ise enda advokaat.

"Ma olin energiasüsteemis 25 aastat tööl ja oma hinge sinna andnud," räägib Malle Eks pressile. "Isegi nüüd, tagantjärele olen ma Eesti Energia patrioot. See ei olnud firma kius, vaid seal taga olid teatud isikud," usub kodulinnas pensionipõlve nautiv proua, aga rohkem üksikasju ei avalikusta. "See lugu on pikk ja keeruline ning ma ei taha sellega end enam üldse ärritada."

Pisut rohkem heidavad asjale valgust avalikud kohtupaberid. Tüli algas 2004. aastal üks päev enne jaanipäeva, kui Eesti Energia Kuressaare büroos klienditeenindajana töötav Malle ootamatult koondati. Staažikas ja laitmatu karjääriga töötaja sai oma sõnul psühho­trauma ja vajas šokist toibumiseks koguni ravi.

Samal sügisel pöördus Malle Saaremaa Töövaidluskomisjoni, nõudes enda tööle ennistamist, saamata jäänud palka ja ravimitele kulutatud kahjude hüvitamist.

Töövaidluskomisjon andiski õiguse talle ja kohustas firmat Malle viivitamatult tööle ennistama. Eesti Energia võttis ta 2004. aasta oktoobris tööle tagasi, kuid lõpetas umbes kuu hiljem uuesti lepingu. Malle kohtusse esitatud kaebusest ilmneb, et selle kuu jooksul kiusati teda (näiteks püüti tagantjärele muuta töölepingut ja ametijuhendit) ning püüti leida igati võimalusi talle sulg sappa panna.

Loe lähemalt Eesti Ekspressist.

« Tagasi