Tel/Faks: 6 556 778
E-post: info@personal.ee

Uudised

Uuring: naised töötavad vähem kui mehed
23.09.2009

Tööjõudlust jälgiva tarkvara arendaja OfficeMetrics tellitud uuringu kohaselt teevad naised küll kõvasti tööd, aga mitte nii palju kui mehed.

Ettevõtte esindajate teatel näitab uuring, et viimase üheksa kuu jooksul veetsid Ühendkuningriigi kontoritöötajad kontorites eelnenust rohkem aega, sest soovisid oma ülemustele meeldida ja vältida vallandamisohtu, vahendab The Register.

 

Näiteks juulis veetsid inimesed töökohtadel 15 minutit kauem kui üheksa kuud tagasi, aga töökohustustele kulutatud aeg vähenes kolm protsenti.

Samuti selgus uuringust, et naised alustavad oma tööpäevaga keskmiselt 18 minutit varem kui poole aasta eest. Naiste juulikuised töötulemused aga küündisid 94 protsendini meeste omast. Möödunud aasta novembris oli sama näitaja 87 protsenti.

OfficeMetrics’i tegevjuhi Jon Mulligani sõnul näitab uuring, et kontoris veedetud aja järgi töötulemuste hindamine on eksitav, sest paljud inimesed, kes viidavad kontoris kauem aega, tegelevad internetis surfamise ja sotsiaalvõrgustike külastamisega.

Tema sõnul võivad naised olla isegi tootlikumad kui mehed, aga seda juhul, kui nad tööle pühenduvad. “Me ei tohi unustada, et inimeste tööstiilid on erinevad. Naised võivad küll pühendada tööülesannete täitmisele vähem aega, kuid selle ajaga suudavad saavutada paremaid tulemusi. Seega peab juhtkond inimeste saavutuste hindamisel võtma arvesse mitmesuguseid tegureid.”

 

www.FORTE.ee

« Tagasi