Tel/Faks: 6 556 778
E-post: info@personal.ee

Uudised

Ameerika parimad töökohad 2008
18.12.2008

Ameerika parimad töökohad 2008

18.12.2008  Raul Veede
USAd kutsutakse kõikide võimaluste maaks. Millised olid parimad võimalused tänavusel tööturul?

Mis teeb mõne ameti paremaks kui teised? Palk? Karjäärivõimalused? Võimalus teha midagi toredat? U.S. News and World Reportsi uuringu põhjal on kõige olulisemad viis asja: tööturu väljavaated, rahulolu tööga, õppimise keerukus, maine ja töötasu. Praegusel ajal võib neile lisada veel majanduskriisikindluse.

Biomeditsiinitehnik

Tahad aidata päästa inimelusid, kuid ei kannata verd? Tehnikaharidusega inimesi oodatakse haiglates pikisilmi, ei saa ju arstid ise aparaate hooldada. Vaja läheb vaid kaheaastast haridust ning keskmine aastapalk on 53 300 dollarit.

Õppekavaspetsialist

Vähesed teavad, et haridusvaldkonnas töötades ei pea tingimata õpetama. Alati läheb tarvis inimesi, kes aitavad õppekavasid paremaks muuta, valida õpikuid, koolitada õpetajaid ning õppejõude. Pealegi on enamik haridusalaseid ameteid kriisikindlad, sest alati läheb vaja koole, majanduskriisi aegadel ka ümberõpet. Kui alustad õpetajana ning seejärel kaitsed magistrikraadi, võid teenida aastas keskmiselt 63 200 dollarit.

Insener

Maailmas on palju erinevaid insenere ning tuleb aina juurde. Insenere vajavad näiteks elektroonika-, elektrotehnika-, masina- ja tuumatööstus, uuemal ajal on populaarsed ka keskkonnainsenerid. Keskmine palk: 90 900 dollarit aastas.

Haldusjuht

2008. aastal palkas USA keskvalitsus 200 000 uut töötajat. Suur osa neist tegeleb juhtimisega. Valitsuse heaks töötades ei pea kartma, et töökohad viiakse odavamatesse riikidesse, ka ei lähe valitsus kunagi pankrotti. Haldusjuhtide keskmine palk on 97 900 dollarit aastas, mis on parimate ametite nimekirjas üks kõrgemaid.

Maastikuarhitekt

Maastikuarhitektuuris on palju rohkem võimalusi kui üknes naabritele aedu kujundada. Maastikuarhitektid loovad parke, golfiväljakuid, ostukeskusi, ülikoolilinnakuid... Sa võid taastada soid ja maharaiutud metsi või kujundada tänavaid ja kiirteid. Palju tööd pakutakse projektipõhiselt ka vabakutselistele. Vaja läheb bakalaureuse- või mahgistrikraadi, ent aastas võib teenida keskmiselt 64 200 dollarit.

Ihaldatud ametite seas tõi uuring välja veel hambaarstid, tuletõrjujad, kosmetoloogid, geneetikanõustajad, farmatseudid, linnaplaneerijad ja süsteemianalüütikud. Kriisikindlate ametite näidetena toodi tuumaenergeetikud, keskkonnakonsultandid, advokaadid, füsioterapeudid ning infoturbejuhid.

« Tagasi