Tel/Faks: 6 556 778
E-post: info@personal.ee

Uudised

ID-kaart võiks ühendada kõik kliendikaardid
05.10.2010

Praeguseks on juba sajad inimesed andnud oma allkirja algatuse poolt, millega nõutakse, et ettevõtted võimaldaksid kliendikaartide lisamise ID-kaardile.

 

Algatuse loojad tahavad sisse viia seadusemuudatust, millega tehakse ettevõtetele kohustuslikuks kliendikaardi võimaldamine ID-kaardile. See tähendaks, et ettevõte võib pakkuda ka plastikkaarti, kuid kliendi soovi korral peab ta võimaldama kliendikaardi lisamise ID-kaardile.

Praeguseks on juba mitmed, peamiselt väikeettevõtted, vastavat võimalust pakkuma hakanud. Paljud suurettevõtted samal ajal aga ei kavatsegi sellist teenust osutada, kuna tahavad kasutada kliendirahakotti reklaamimisvõimalusena. See annab aga suurettevõtetele konkurentsieelise väike ettevõtjate ees, kes ei saa sellist luksust lubada.

Kuigi täpset kliendikaartide arvu Eesti ei teata, näitavad lihtsad arvutused, et juba suuremad ettevõtted toodavad aastas üle mitme miljoni plastikkaardi, mis loodusesse sattudes lagunevad väga aeglaselt ja tekitavad seal korvamatu kahju.

 

Algatuse eesmärk on teavitada üldsust sellise võimaluse olemasolust ning vajadusel esitada riigikogule ettepanek seadusemuudatusesisseviimiseks. "Usume, et see oleks Eestile loogiline samm, mis viiks meid lähemale intelligentse e-riigi loomisele," ütles algatuse üks eestvedaja Erik Ehasoo.

Algatusele on võimalik oma allkiri anda aadressil allkiri.donnybrook.ee

Algatust viib läbi MTÜ Donnybrook. Donnybrook'i eesmärk on arendada sotsiaalset ettevõtlust ühiskonnas läbi uudse Donnybrook'i ettevõtte struktuuri. Donnybrook on demokraatlik mittepoliitiline organisatsioon. Lisainfot organisatsiooni kohta leiab aadressilt http://www.donnybrook.ee

 

« Tagasi